top of page

Zangles aan huis

Zangles aan huis in omgeving Rotterdam iets voor jou of je kind? Naar een locatie komen is soms lastig en past niet altijd in je drukke leven. Daarom kom ik bij jou thuis lesgeven. Wel zo makkelijk! Geen logistiek gedoe en muziekles wordt ook een stuk persoonlijker. 

 

Je eigen thuis is een veilige en rustige plek om piano- en/of zangles te volgen en je kan gelijk oefenen als de les voorbij is. Dit zorgt voor een snelle ontwikkeling en stimuleert de motivatie.

Zangles aan huis

Doordat ik op het conservatorium als muziekdocent ben opgeleid benader ik de stem vanuit veel

verschillende invalshoeken. Ik leg met jou de basis aan voor gezond stemgebruik en we gaan aan 

de slag met een goede ademhaling, ademsteun en stemtechniek. Elke stem is anders, en ik help jou 

ontdekken wat je krachten en valkuilen zijn. 


Hoe ziet een zangles er uit?

In de zanglessen leer je verschillende technieken zodat je een stevige basis creëert waar je je leven lang profijt van hebt. Door het bekijken van verschillende muziekstijlen en zangtechnieken ga je samen met mij op zoek naar de kracht van jouw stem. Maar vooral ga je aan de slag met muziek waar jí­j blij van wordt!

Zangles is erg geschikt om aan huis te krijgen. Vaak kan je je toch niet helemaal geven in een onbekende ruimte. Thuis is een omgeving waarin je al gewend bent om te zingen en je hoeft daardoor niet je kostbare minuten kwijt te raken aan het wennen aan een andere ruimte of aan het rijden naar een locatie.

Zorg voor je stem
De stem is het enige instrument dat zich in het lichaam bevindt en daarom is het belangrijk dat we leren op een gezonde manier ermee om te gaan. Onder andere leren we een goede houding aan, ademhaling en ademsteun in te zetten op de juiste manier en keelspanningen op te lossen. Dit komt niet alleen de zangstem, maar ook de spreekstem ten goede. Een presentatie op je werk gaat ineens zonder moeite en je bent niet meer je stem kwijt nadat je hond ontsnapt is en je daardoor de hele middag zijn naam hebt moeten roepen. 

 

Bereik vergroten
Ook gaan we aan de slag om hoger te kunnen zingen en/of lager. Door middel van oefeningen leren we de grenzen kennen van jouw stem. Je hebt vast ooit wel eens geprobeerd hard en hoog te zingen, maar dat je stem bijvoorbeeld oversloeg. Sindsdien heb je jezelf bestempeld als iemand die niet hoog kan zingen, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn! Dit nemen we onder de loop in de zanglessen. In de veilige omgeving en met professionele begeleiding leer je samen met mij de talloze mogelijkheden van je stem ontdekken. 

 

Expressie

Techniek is belangrijk, maar expressie is minstens zo belangrijk. Met zingen kan je namelijk heel dicht bij je gevoel komen. Het is een prachtig kanaal om je emoties te leren uiten en daarmee gelijk ook een krachtig medicijn. Het is heerlijk om uit volle borst je lievelingsliedjes te kunnen zingen, zonder dat onzekerheid je in de weg staat. Ik besteed hier graag aandacht aan en door mijn persoonlijke aanpak zal je zelfvertrouwen flink groeien. 


Muzikaliteit
Het is waar dat de een meer muzikaal is dan de ander, maar allemaal hebben we wel enige affiniteit met muziek. Een feestje zonder muziek bestaat namelijk niet en een verjaardag zonder zingen of een TV zonder The Voice ook niet. Samen gaan we op zoek naar jouw muzikale aanleg. Daarbij zetten we alle ooit aangenomen vooroordelen opzij. We zingen om die reden niet alleen met karaoke's mee, maar ik begeleid jou ook op de piano tijdens het zingen. Hierdoor kan je goed je eigen muzikaliteit ontdekken. Ook zal ik muzikale uitdagingen voorleggen (aangepast op jouw niveau) zodat je groeit op alle vlakken van de zangkunst.

Combi

Zang is ook te combineren met pianolessen. Wil jij je jezelf (simpel) kunnen begeleiden? Ik heb je daar graag bij!

Klik hier voor meer informatie over tarieven

singer.png
Zang sna bruiloft.jpg
bottom of page