top of page

Je hoort het,
de ramen moeten open
en deuren van slot

Een zachte melodie
Zwevend op een zwakke orkaan
Dwars door de straten heen

Duizenden mensen lopen er achter aan
Ze zochten naar dat wat hun hart verzachtte
Ze snuiven het op, zoals de geur van een mooie bloem

Je hoort het,
de ramen moeten open
en de deuren van slot

Deze melodie houdt ons in leven
Deze melodie houdt mij in stand

Muziekdocent

Ik ben in 2017 afgestudeerd als muziekdocent aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam en werk al enige tijd in de omgeving van Rotterdam. Hier doe ik veel verschillende opdrachten, want ik hou van variatie en uitdaging. Ik geef pianoles en zangles aan huis, maar ik sta ook soms voor de klas en geef workshops.


Creativiteit

Dit werk maakt me blij, omdat ik passie heb voor muziek én voor mensen. Ik wil mijn leerlingen ook meer bijbrengen dan alleen de muzieknoten spelen of zingen. Door middel van een positieve en nieuwsgierige houding ga ik het proces met de leerling aan om nieuwsgierig te zijn naar de muziek die hij of zij leuk vindt en om muzikale ideeën te onderzoeken. Ik wil de leerling stimuleren om de eigen creativiteit te ontwikkelen. Wat een leerling zelf mooi of leuk vindt is daarom meteen een goede startpunt voor de muzieklessen, aangezien het de bron is van de motivatie. Elke leerling is anders, dus ook elke les is anders. 


Onderzoekende houding
Dat brengt me gelijk bij de belangrijkste peiler van mijn lessen: ik wil dat mijn leerlingen zelf leren onderzoeken wie ze zijn in de muziek, om zo zelfstandige muzikanten te worden passend binnen hun eigen mogelijkheden. Dit betekent dat ik niet ga vertellen hoe het allemaal exact moet, maar wel wijs ik graag de weg naar een richting goed bij de leerling kan passen. Hierbij gebruik ik alle muzikale kennis die ik bezit, maar ook mijn didactische vaardigheden om dit zo effectief mogelijk te doen. Ik ben zelf ook nooit uitgeleerd en gaandeweg word ik ook geïnspireerd om mezelf verder te ontplooien als docent en muzikant.

 

Motivatie en thuis oefenen

In mijn lessen ga ik ook uit van de autonomie van de leerling. Hoe jong of oud, iedereen heeft zijn eigen motivatie om te willen leren, en dus ook zijn eigen verantwoordelijkheid. Dit werkt vaak goed, omdat muziek dan dicht bij de eigen interesse blijft, en ik ook makkelijk in kan springen met verse inspiratie en informatie. Zo blijven de lessen dynamisch, leerzaam en vooral gezellig en leuk! Daarbij moet wel gezegd worden dat bij jongere kinderen een extra hand van de ouders ook fijn is om in te plannen wanneer een goed moment is om te oefenen voor de les. 

Singer-songwriter

Vanaf jongs af aan schrijf ik liedjes, treed ik op, heb ik in diverse bands gespeeld en op het podium gestaan. Muziek is mijn verbinding met de wereld. Mijn artiestennaam is SWOON en ik werk momenteel in bijzondere duo's, maar ook als solo-artiest.

Start
Ik heb in Engeland een uitwisseling gedaan tijdens mijn studie en bijzondere internationale contacten opgedaan. Ook heb ik veel tijd in de studio doorgebracht en mijn eigen visie op muziek gecreëerd. Deze tijd is heel bijzonder geweest en is het startsein geweest om me te ontplooien als een eigenzinnige muzikant.

Huidige projecten
Als solo-artiest ben ik hard aan het werk om een EP uit te brengen. Nederlandstalige liedjes over liefde en leven waarin ik mezelf begeleid op de piano. Dit kan je binnenkort vinden op mijn andere website, die gewijd is aan mezelf als SWOON.

Ik werk samen met NEMEA Handpan. We maken indie-achtige muziek, waarin we postrockstructuren uitbuiten. Lange opbouw naar een climax. 

Ook werk ik samen met Karola Seits (celliste) onder de naam BRAAF en maak ik voornamelijk Nederlandstalige muziek waarin we de grenzen van de huidige tijdsgeest onderzoeken. Met gedichten, maar ook mooie ballads en sfeergevoelige liedjes hebben we mening publiek meegesleept. 

Wil je meer weten over mij als artiest? Ik heb een aparte website gemaakt om te laten zien wat ik voor muziek ik maak: website...

 


 

bottom of page